Informatie over seksuele- en gender diversiteit op school

“Het aantal GSA’s op scholen neemt door onze inzet enorm toe”, zegt Linda (op de foto’s), GSA-coördinator bij het voorlichtingsteam van COC Limburg. “Op mijn voorstel vragen we leerlingen na elke voorlichtingsles of ze interesse hebben om een GSA op te richten. Waar nodig en mogelijk bieden onze GSA-coördinatoren ze dan ondersteuning bij het opzetten. Inmiddels maken de meeste voorlichtingsteams in het land deze koppeling met de GSA’s in hun lessen. Ook op mijn oude middelbare school is er nu een GSA, en daar ben ik best trots op.”

(Foto: Janus van den Eijnden)

1 Reactie

  1. De tolerantie voor en veiligheid van LHBT’ers op de scholen is daarmee echter niet voltooid , schrijft het SCP. Het woord ‘homo’ wordt nog onverminderd gebruikt als scheldwoord. Verder blijkt dat voorlichting door LHBT’ers effectief kan zijn, mits de voorlichting goed is ingebed in lessen op school. Daarnaast blijkt het effectief wanneer leerlingen zelf in de klas vertellen over LHBT’ers uit hun familie of vriendenkring. Voorwaarde is een open en veilige sfeer in de klas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *