Daarom is er voorlichting

Een voorlichting over seksuele oriëntatie en genderidentiteit geeft antwoorden op de vragen van scholieren. Scholieren worden uitgedaagd zelfstandig na te denken over seksuele oriëntatie en genderidentiteit. Hierbij worden maatschappelijke thema’s aangekaart als pesten, discriminatie, vooroordelen en religie. Door in gesprek te gaan met de voorlichter vormen de scholieren hun eigen mening.

 

Waar worden de voorlichtingen gegeven?

 

Basisonderwijs (bo)

De voorlichting voor het basisonderwijs is gericht op liefde, relatie en vriendschappen. Binnen deze thema’s wordt seksuele oriëntatie en genderidentiteit meegenomen. Heeft u interesse in een voorlichting? Neem dan contact op via het contactformulier.

 

over-voorlichting-04.jpg

 

 

Voortgezet onderwijs (vo)

De voorlichtingslessen zijn interactief. Scholieren mogen alles vragen aan de voorlichters en er wordt met respect en op een kundige manier gepraat over de onderwerpen seksuele oriëntatie en genderidentiteit. Werkvormen en methodieken zijn afhankelijk van het opleidingsniveau. Heeft u interesse in een voorlichting voor het voortgezet onderwijs, neem dan contact op met het voorlichtingsteam bij u in de buurt of via het contactformulier.

 

over-voorlichting-01.jpg

 

 

Docentenopleidingen

De COC-voorlichtingsteams geven ook voorlichting op docentenopleidingen. De voorlichting richt zich op het bespreekbaar maken van de onderwerpen seksuele diversiteit en genderidentiteit in de klas. De COC-voorlichters trainen de docenten in opleiding aan de hand van rollenspellen en stellingen. Heeft u interesse in deze voorlichting neemt u dan contact op via het contactformulier.

 

over-voorlichting-03.jpg

 

 

MBO-opleidingen

De voorlichting op MBO-opleidingen richt zich op het bespreekbaar maken van en omgaan met de onderwerpen seksuele diversiteit en genderidentiteit in het beroepsveld. De COC-voorlichters trainen de studenten aan de hand van rollenspellen en stellingen. Deze voorlichtingen zijn op aanvraag te boeken. Heeft u interesse in deze voorlichting? Neem dan contact op via het contactformulier.

 

over-voorlichting-06.jpg

 

 

Christelijk onderwijs

Voor scholen met een christelijke grondslag is er de methode ‘Homo in de klas’. De lesmethode maakt homoseksualiteit, seksuele diversiteit en genderidentiteit bespreekbaar op een manier die aansluit bij de identiteit van christelijke scholen. Ga voor meer informatie over de methode en het boeken van een voorlichting naar www.homoindeklas.nl

 

over-voorlichting-02.jpg